Stemwijzer Harderwijk

Eens in de vier jaar is het tijd voor alle inwoners van Harderwijk om naar de stembus te gaan. Behalve voor de Europese verkiezingen, die elke 5 jaar plaatsvinden. Op deze momenten kun jij als bewoner van Harderwijk je stem laten gelden.

Vooral als de Provinciale Verkiezingen gehouden worden, is het voor Harderwijk erg belangrijk om jouw stem te horen. Samen zorgen we er namelijk voor dat we Harderwijk en Nederland een betere plek maken voor onszelf en de generaties na ons. 

Heb je hulp nodig om een keuze te maken op welke politieke partij jij jouw stem gaat uitbrengen? Doe dan de stemwijzer. 

Stemmen in Harderwijk

Widget stemwijzer

Weet jij nog niet op welke partij je wilt gaan stemmen? Hele partijprogramma’s lezen vergt aardig wat tijd en niet iedereen heeft tijd genoeg of interesse om debatten op de televisie, radio of online te volgen. In dat geval kan de stemwijzer je de helpende hand bieden. Via de stemwijzer krijg jij een globaal idee van het verkiezingsprogramma van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Aan de hand van een dertigtal vragen over deze onderwerpen kun jij je antwoorden geven. Aan het eind van de test krijg je te zien met welke politieke partij jouw antwoorden het meest overeenkomen.